Na prednost od prvog minuta

U Metalcu je od proteklog kola i poraza u gostima protiv Dubočice (1:0) situacija definitivno jasna – igraće plejaut i u poslednjem susretu pred doigravanja pokušaće da pobedom izbori bolji položaj u rasporedu domaćinstava i gostovanja tokom sedam utakmica koje ih potom čekaju. U Leskovcu im je, kao mnogo puta do sada, presudio jedan pogodak primljen u momentima nepažnje, koji ofanziva potom nije uspela da anulira.

– Jasno je da smo morali tu utakmicu mnogo bolje da odigramo, – rekao je šef stručnog štaba, Vladimir Otašević. – Nismo imali dovoljno dobar pristup meču, propustili smo da sprovedemo bitan deo stvari na kojima inače insistiramo i stigla je kazna tim golom Dubočice, na šta takođe nismo imali adekvatnu reakciju. U svakom slučaju, to je bila važna opomena i pokazatelj šta može da se desi kada u nekim trenucima odustanemo od našeg načina igre.

Sa 34 boda Milanovčani se nalaze na samoj sredini plejaut zone i sa sva tri boda na svom terenu protiv pretposlednjeg Novog Sada 1921 mogli bi se pomeriti za stepenik više i obezbediti manje nezgodnih gostovanja u borbi za novu sezonu u prvoligaškom društvu.

– Moramo ići na pobedu od prvog minuta, ali ujedno biti vrlo obazrivi. Protivnik nam je ekipa koja će u neku ruku nastupiti rasterećeno, nemaju mnogo toga da izgube, uvek igraju isto, požtvovano i hrabro, bez obzira na to kakva im je bodovna zaliha i koliko je bodova ostalo u igri. Nama, s druge strane, izuzetno je bitno da ubeležimo sva tri. Vrlo je važno, sa svih aspekata gledano, posebno sa psihološkog, da startujemo plejaut sa pobedom iza sebe.

Utakmica danas počinje u 18 sati uz besplatan ulaz za dame i osnovce. Prvi meč ove dve ekipe pripao je plavo-belima 0:1.