Ulazni pristup utakmici presudan

Dubočica u poslednjih pet kola beleži prilično slabe rezultate – bez ijednog je trijumfa, dok Metalac ima tri i u dobroj je formi.

Posle pobede nad Radničkim s Novog Beograda (2:0), Milanovčani će na jugu morati da ponove stabilnost i kontrolu u igri koju su demonstrirali pre šest dana, ali to će sa ambicioznim Leskovčanima biti kudikamo teže izvesti, posebno ako se ima u vidu da će sutrašnji domaćin u dva preostala kola osnovnog dela prvenstva rešavati pitanje učešća u plej-ofu. Metalac je zamalo ispustio priliku da se ukrca u taj voz, ali novi bodovi su mu i dalje neophodni, kako bi obezbedio najbolju moguću poziciju u borbi za opstanak, što se lako može ispostaviti kao presudan faktor u končanom raspletu doigravanja.

– Dubočica je tim koji ima poseban kvalitet, iako u poslednje vreme nisu u zadovoljavajućoj formi, – izjavio je šef struke Metalca Vladimir Otašević. – Ovo je za njih vrlo važan trenutak, baš kao i za nas. Od kako sam na klupi Metalca, svaki meč je kvalifikacioni, takav nam je pristup, nema bitnih i manje bitnih bodova, za Metalac je najvažnije da sprovedemo planove na terenu i da prikažemo dobru igru. Ambijent u Leskovcu je odličan, taj meč može mnogo toga da odluči i ne sumnjam da će publika gledati dinamičnu borbu. Presudan će biti ulazni pristup utakmici i potom što konstantniji fokus do samog kraja. Ne moram posebno da naglašavam, podrazumeva se da želimo sva tri nova boda.

Otašević neće moći da računa na Filipa Bačkulju, koji se još oporavlja od povrede, ali ni na Veljka Mijailovića, zbog žutih kartona. Prvi meč između Dubočice i Metalca završen je u Milanovcu bez golova. Link za uživo 👇