Samo pritisak i vreme, a u pravo vreme pravi potezi

Metalac je upornim pritiskom na sredini terena i polovini protivnika tokom većeg dela meča uspeo da slomije dostojan otpor disciplinovanog tima Radničkog s Novog Beograda i realizuje dve od brojnih šansi koje je stvorio u utorak pred svojom publikom (2:0).

Gosti su se pokazali kao čvrst i požrtvovan rival, koji nije mnogo grešio, ali mu je nedostajalo prodornosti u kreiranju napada i mirnoće u posedu. Milanovčani nikako nisu mogli da nađu pravo rešenje za poslednju liniju njihove odbrane, sve dok Otašević nije promenio udarne motore i polovinom drugog dela susreta u igru uveo Arambašića i Brajana. Prvi je postigao oba gola, drugi mu je asistirao zajedno sa Abahom.

– Meč protiv Radničkog, pogotovo sa ovakvom igrom i rezultatom, bio je od veoma velikog značaja za nas, pogotovo posle prethodne utakmice i pomalo nesrećnog poraza od Jedinstva. Zato smo u prvom poluvremenu bili pod malim psihološkim pritiskom, ali smo u drugo ušli mnogo rasterećenije, samim tim i sa više energije. Ključ za dobru igru naše ekipe, da zaista uvek pokaže ono što može, je upravo taj momenat kad shvatimo da svakog protivnika možemo da kontrolišemo i rešimo, bez obzira ko počinje utakmicu, a ko ulazi kasnije, – poručio je Arambašić.

Posle ova dva pogotka on je najefikasniji strelac Metalca u tekućoj sezoni sa 5 golova i dve gol-asistencije. Milanovački prvoligaš je pobedom nad Radničkim NB ubeležio treći trijumf u poslednje četiri utakmice. U ponedeljak gostuju Dubočici.