Tim, publika, treneri, grad – svi da budemo jedno!

U meč protiv Dubočice u Milanovcu Metalac ulazi s novim šefom stručnog štaba, Vladimirom Otaševićem, ali bez Abela i Aleksića, koji će biti odsutni duže vreme usled težih povreda. Koliko je Otašević za nekoliko dana u klubu uspeo da poveže konce ekipi, koja još od 3. septembra i pobede 1:0 nad Radničkim (SM), zna samo za pehove, more propuštenih gol-šansi, remije i poraze, teško će biti odmah proceniti, ali ono što će moći danas da se vidi je stepen samopouzdanja koje je Milanovčanima zasigurno podigao stari Metalčev as, i sam željan dokazivanja na funkciji prvog čoveka trenerskog tima.

Plavo-beli žele da izgrade i jednu novu, jaču vezu s publikom. Očekuju da će Milanovčani dobro osetiti trenutak kada su najpotrebniji prvoligašu iz svog grada, naročito dok prekoputa sebe budu imali ekipu velikih ambicija i u neverovatnom usponu, kakva je Dubočica, koja šest kola zaredom nije izgubila.

– Nije bitno sada da li igramo sa Dubočicom ili bilo kojim drugim klubom, – rekao je sportski direktor Metalca, Ivan Vuksanović. – U ovom trenutku Metalcu je jedino bitno podizanje samopouzdanja, kao i koncentrisanje što veće podrške publike igračima i novom šefu struke, koju oni apsolutno zaslužuju, da se izdignu iz ove situacije. Milanovačka publika najčešće je posmatrač, nije učesnik događaja, a vreme je da se više aktivira kao podrška tokom utakmice. Treba da budu svesni koliko igraču i treneru znači bilo kakva vrsta podsticaja, aplauza, bodrenja, oslonca kada su na svom terenu. Pozivam ih da navijaju zdušno, pozitivno, tokom celog meča, ne samo sporadično. Momci će to osetiti i vratiti zalaganjem i učinkom, u to sam siguran. Nikada više Milanovčana u Metalcu, tokom takmičenja u saveznom rangu, nije bilo kao sada, uključujući i šefa struke. Sve što će doneti njegov fudbalski rad ekipa će tek pokazivati, ali prvo nam je potrebno da oni čuju iskrenu podršku od svog grada, da već protiv Dubočice dobiju energiju sa svih strana, i da pobedimo za kraj ove krize, – poručio je Vuksanović.

Utamica na Metalčevoj areni počinje u 17 sati, uz besplatan ulaz sa sve posetioce.