Prvi cilj Otaševića – Povratak samopouzdanja u tim

Novi šef stručnog štaba Metalca je Vladimir Otašević. Preuzima vođenje ekipe nakon što je tu funkciju od kraja avgusta obavljao Miloš Obradović. Otašević stiže u trenutku kada ekipa beleži šest uzastopnih utakmica bez postignutog gola; tri boda nisu osvojena još od petog kola, a u pretposlednjem ostali smo i bez nekih ključnih igrača na duži period zbog težih povreda. Cilj je da se, uprkos svemu, do polusezone odlepimo od začelja i stvorimo stabilnu poziciju za prolećnu ofanzivu.

– Velika mi je čast, ali i obaveza, što sam se vrato da radim u klubu gde sam proveo sjajnih devet godina igračke karijere, – rekao je Otašević. – Obaveza je još i veća sada kada sam tu u ulozi trenera. Jasno je da se Metalac nalazi u nezavidnoj situaciji, ali ono što mogu da obećam je to da će ljudi, koji budu dolazili da nas gledaju, biti zadovoljni. Moj prvi cilj je da vratimo veru u ovaj tim, jer on ima kvalitet, pokazivao je u jednom periodu ozbiljne naznake napredovanja, i siguran sam da može nastaviti u tom pravcu. Samopouzdanje im jeste poljuljano, ali to će uskoro biti ekipa koja će se boriti do zadnjeg minuta da se dokaže i dođe do rezultata. Već u petak ćemo imati prvu priliku da svima pokažemo jednu novu energiju i zaokret koji nam je potreban za naredne utakmice.

Otašević je u dva navrata, između 2004. i 2011, zatim od 2015. do 2017, bio prvotimac i kapiten Metalca. Seniorsku igračku karijeru gradio je i u subotičkom Spartaku, Radničkom iz Kragujevca, Novom Pazaru, čačanskom Borcu i Javoru. Bio je potom pomoćni trener niškog Radničkog i Spartaka, ali i deo trenerskog tima Aleksandra Lukovića u reprezentaciji U17. Kako je naglasio sportski direktor Metalca, Ivan Vuksanović, kao mlad stručnjak, koji se kalio uz proverene “vukove” trenerskog posla u Srbiji, ali definitivno pripada generaciji budućnosti, Otašević je dobio apsolutnu podršku cele uprave.

– On je i kao igrač kod nas ostavljao utisak izuzetno posvećenog i karakternog momka, praktično ga poznajemo oduvek. Disciplinovan, borben, hrabar je i u trenerskom poslu. Prvi kontakti za novu saradnju ostvareni su još proletos, gde smo na osnovu njegovog rada u mladoj reprezentaciji videli da je to čovek koji itekako odgovara onome kako mi vidimo trenera Metalca. Naš klub uvek karakteriše hrabrost da se pruži šansa mladim trenerima, bez obzira kakva je situacija u prvenstvu. Ostavio je odličan utisak gde god je radio, fudbalska stručna javnost ga ceni i verujem da ćemo s njim napraviti one prave korake u usponu na tabeli. Ekipa koju preuzima nije neutrenirana, samo je potrebno vratiti joj samopouzdanje i on to svojim radom i idejama može učiniti, – poručio je Vuksanović.

Metalac u ovom trenutku broji nikada veći broj Milanovčana u seniorskom pogonu – od samih igrača, preko stručnog štaba, a sada i njegovog šefa, pošto je Otašević, iako poreklom iz Nove Varoši, sa porodicom odavno već stanovnik grada pod Rudnikom. Utakmica protiv Dubočice, kada će debitovati pred svojom publikom, očekuje ga već u petak.