Sporazumni rastanak sa Obradovićem

Ponovo smo u procesu zamene šefa stručnog štaba. Nakon devet utakmica na trenerskoj poziciji Metalca, Miloš Obradović više neće voditi plavo-bele.

– Sporazumno smo se rastali sa Milošem Obradovićem, – rekao je tim povodom sportski direktor, Ivan Vuksanović. – I dalje mislim da je bila racionalna odluka dovesti Miloša na čelo struke. Mlad je, vredan, organizovan, kako smo ga predstavili, i on je sve to tokom naše saradnje potvrdio. Zajedno smo krenuli vrlo dobro, i igrom, i s bodovima. Za sve ovo vreme niko nas, osim Inđije, nije nadigrao. Ipak, imam utisak da je nesrećan poraz protiv Smedereva izokrenuo situaciju, a sada smo zbog težih povreda ostali bez Abela i Aleksića, što je za nas veliki hendikep. Nismo uspeli da sprečimo sve te okolnosti, koje su nas gurale nizbrdo. Što se Miloša tiče, on će vrlo brzo dokazati da je trener superligaškog nivoa.

Pri odlasku iz Milanovca, mladi stručnjak sa Uba je poručio:

– Zahvaljujem se celom klubu na ukazanoj šansi i preporučujem ga svakom treneru. Nismo imali sreće u nekim trenucima. Došao sam u nezgodnom momentu i na ekipu koju nisam je selektirao. Veliko je ovo bilo iskustvo za mene i Metalcu želim od srca sve najbolje u narednom periodu.

Kako saznajemo u klubu, Metalac već ima rešenje za Obradovićevog naslednika za čelno mesto stručnog štaba, čije će zvanično predstavljanje biti sutra.