Držimo korak, trka tek počinje

U kolu koje je obilovalo pozitivnim rezultatima za klubove iz rizičnog dela tabele, Metalac nije bio izuzetak. Pobedom nad četvoroplasiranim Novim Sadom 1:0 golom Maksimovića u 21. minutu, plavobeli odlučno drže korak s konkurencijom u pozicioniranju pred doigravanja, i to u prilično zahtevnom ritmu.

– Ovo je bila sedma utakmica koju smo odigrali u periodu od samo dvadeset jednog dana, – podsetio je šef struke plavobelih Vladica Petrović u osvrtu na duel s Кanarincima. – Na sve što ide uz takav napor, igrače stalno prati i grip, uvek je neko van stroja zbog toga. Dve sedmice ne možemo da sastavimo tim kakav bismo želeli, a igramo svaki treći dan. Već postaje iscrpljujuće. Mislim da bi ljudi, koji vode ligu, morali ubuduće malo više da obrate pažnju na sve ovo pri organizaciji rasporeda. I pored svega, naši momci su pokazali neverovatno zalaganje. Postigli smo gol na vreme, imali još svojih šansi, potom izdržali paklen pritisak ekipe koja zna šta hoće i vrhunski kontroliše loptu.

Metalac je, i pored brojnih pehova, kako dodaje Petrović, ušao u seriju solidnih rezultata i, što je najvažnije, upravo protiv iskusnih izabranika Branka Žigića pokazao psihološku mirnoću koja će im biti preko potrebna u napetom finišu prevenstva.

– Utakmica je bila vrlo važna za oba tima. I jedni i drugi bili su nervozni, ali smo uspeli da iskontrolišemo sve na jedan fer i sportski način. Čestitam Novom Sadu na borbenoj, otvorenoj igri i smatram da će gospodin Žigić s takvim pristupom dovesti klub do zacrtanog cilja. A mi sada konačno imamo vremena da uživamo u pobedi malo duže od tri dana, – zaključio je Petrović.

Sledeći meč Milanovčanima je zakazan za subotu protiv Trajala u Кruševcu od 18 sati.