Strelac protiv Rada: Više golova? Stvar samopouzdanja koje vraćamo

Metalac je, savladavši Rad u nedelju 1:0 ubeležio, sva tri boda prvi put još od 2. oktobra prošle godine, kada je istim rezultatom slavio protiv Trajala u Milanovcu, a već danas ih od 14. sati čeka Loznica u zaostaloj utakmici iz 21. kola, gde bi im sličan ishod trebao više nego ikad u ovoj sezoni. Ni domaćin nema razloga da rezonuje drugačije. Takođe se bori za opstanak u prvoligaškom društvu, a uspeo je u prethodnom kolu da zaradi samo bod s Mitrovčanima 1:1.

Za strelca gola, koji je plavobelima protiv Rada doneo toliko očekivanu radost i neophodno psihološko rasterećenje, Stefana Fićovića, Loznica je najvažniji i najteži protivnik u prve tri Metalčeve utakmice na početku prolećnog dela sezone.

– Mi smo se za njih pripremili i proučili ih još za prethodno kolo. Može se ispostaviti da je ispalo dobro što je utakmica pomerena. Dobili smo više vremena da utvrdimo gradivo, a u međuvremenu smo pobedili Rad i stekli samopouzdanje, koje u ovoj meri ne bismo imali da se u Loznicu išlo kad je bilo predviđeno. Generalno, to nam je nedostajalo, da shvatimo koliko smo u stvari kvalitetan tim i da ne razmišljamo samo o negativnim stvarima koje nas dugo prate, nego da istrajemo u svom načinu igre, pa će i rezultati doći, kad tad. Verujem da je meč s Radom bio ta prekretnica.

Na pitanje zabrinjava li podatak da Metalac po utakmici odavno ne postiže više od jednog gola, što za pozitivan skor protiv Loznice verovatno neće biti dovoljno, ofanzivni veznjak plavobelih kaže:

– Zabrinjava, ali to je sve posledica neodlučnosti da završimo akciju kako treba. Znači, opet samopouzdanje. Mi na svakoj utakmici izgradimo prilike za stopostotne šanse, nismo ekipa koja nema kvalitet u napadu za više golova; jednostavno izostaje realizacija zbog sitnih stvari, poteza više, žurbe, nestrpljenja. Sve to će doći na svoje, nadamo se baš protiv Loznice. Ali ne smemo da se opustimo. Njihov napad jeste efikasan, tako da će i naša odbrana morati da bude puna energije i vere u sebe, – poručio je Fićović pred današnji duel.