Pojačanje iz Voždovca je prvi deo zimske slagalice

U redove Metalca iz Gornjeg Milanovca prvo pojačanje koje je stiglo u tekućoj zimskoj pauzi je Branislav Marković, krilni ofanzivac iz Šapca, rođen 1998. godine. Marković je iskusan i brzonog, kažu u klubu, i odabran je da obezbedi efikasnost na levoj napadačkoj strani, iako takvu ulogu može podjednako dobro da obavlja i na suprotnom boku. Dolazi iz Voždovca, a prethodno je bio prvotimac Mačve.

– Razgovore o mom dolasku u Milanovac vodili smo i pre početka sezone, ali smo saradnju konkretizovali tek sada jer smo i Metalac i ja hteli tada da isprobamo neke druge opcije koje su bile otvorene, – rekao je Marković.

Na pitanje kako se odlučio da prihvati ovu ponudu u trenutku kada prvoligašu iz grada pod Rudnikom ne ide najbolje, bio je jasan:

– Zašto ne bih prihvatio? To nema nikakve veze. Često igrač može više da odskoči i da se dokaže u situaciji kada se klub bori da izađe iz krize, nego kada sve deluje stabilno, posebno ako konkretnim potezima doprinese poboljšanju. To je izazov. U ovim našim igračkim krugovima Metalac i dalje važi za sredinu sa odličnim uslovima za rad i napredovanje; ne može jedan loš period, ili te neke oscilacije koje su se desile, da naruše reputaciju kakvu su oni izgradili. Ubeđen sam da ćemo vratiti navijačima osmeh u prolećnom delu.

U Metalcu najavljuju da će se na stadionu pored Despotovice ubzo pojaviti još novih lica. Prioritet će im nadalje biti pojačanja konkurencije na mestima desnog beka, štopera i špica.