Šef stručnog štaba Metalca od danas je Vladica Petrović

Odmah po odlasku Gorana Matkovića s mesta šefa struke prvog tima Metalca, Upravni odbor prvoligaša iz Gornjeg Milanovca odlučio se da na to mesto dovede starog znanca i prekaljenog fudbalskog “lisca” Vladicu Petrovića. Kako je podsetio predsednik FK Metalac, Rajko Nešković, Petrović je u dva navrata u prethodnoj deceniji obavljao za plavo-bele trenerske zadatke, oba puta u vrlo nezavidnoj situaciji za Metalac, i uspevao da ostvari ciljeve.

– Ovo je delikatan, gotovo prelomni momenat za ekipu, – istakao je Nešković. – Iza nas su četiri vezana poraza i mi moramo brzo da se izdignemo iz takve situacije. Smatramo da je Petrović pravi izbor za takav poduhvat, jer njegovo iskustvo u najvišim rangovima srpskog fudbala, dobro poznavanje Metalca, a posebno pravi psihološki i stručni pristup kada ekipama ne ide najbolje, ulivaju nadu da u narednim kolima možemo da se stabilizujemo i počnemo ponovo sa upisivanjem bodova.

Petrović je, kako i sam kaže, pomno pratio igre Milanovčana tokom cele sezone i spreman je da rešava uočene probleme.

– Vraćam se u svoj klub, gde sam se i afirmisao kao trener, – istakao je Petrović. – Još kada sam prvi put preuzeo tim, bila je teška situacija, ali uspeo sam da ga oporavim. U drugom poduhvatu sam, čak dva kola pre kraja, doveo klub do Superlige. Mislim da Metalac ima igrački kvalitet za bolji plasman sada. Nažalost, ova kriza rezultata jeste veliki teret igračima, ali tu smo da otklonimo uzrok lošijih izdanja što pre, da se ekipa pre svega psihološki podigne, a onda i da se taktički spremimo već za naredno kolo.

Metalac za to ima vremena do subote, kada u Gornji Milanovac dolazi Inđija.