Dobro je posle Trajala, ali mora još mnogo da se radi

Pobedom kod kuće nad Trajalom u nedelju (1:0), Metalac je vezao tri utakmice bez poraza, što ukazuje na to da se kriza u plavo-belim redovima, koja je trajala šest prethodnih kola, zaustavlja. Štaviše, u te tri utakmice, odigrane u samo devet dana, nisu primili ni gol, a osvojili su sedam bodova. Tačno toliko je na klupi Metalca Goran Matković, koji ne krije zadovoljstvo ovakvim učinkom, ali ni zabrinutost što igra u celini ipak nije na zadovoljavajućem nivou.

– Mora još mnogo da se radi i popravlja, od elementa na terenu, do pristupa i discipline kod određenog broja igrača, – jasan je Matković. – Pobedili smo Trajal, koji nas nije posebno ugrožavao, osim kad smo svesno morali da se povučemo poslednjih petnaest minuta; međutim, ovo je bila naša najlošija partija od kako sam tu. Bolje smo igrali, recimo, protiv Zlatibora. Bilo je realnije da smo tada uzeli sve bodove, nego sad. Ali takva je trenutna situacija. Tek počinjem da sagledavam gde su sve slabe tačke i izgleda da će neke stvari morati da se menjaju pod hitno. Za domete kakve Metalac želi, ova ekipa mora da bude zategnuta do detalja da bi na kraju bila u vrhu.

Matković je posebno bio zadovoljan nastupom debitanta na golu, mladog Mateje Premovića (2004. godište), koji je, zbog parnih kartona standardnog čuvara mreže Mirkovića, bio starter protiv Trajala i s velikom sigurnošću kupio protivničke lopte tokom celog meča.

– Na ovo sam odavno spreman, – rekao je Premović. – Sa prvim timom Metalca sam već treću sezonu, dobijao sam prilike i u Superligi. Nemam problem da preuzmem odgovornost, to je jedna od osnovnih obaveza golmana. Sjajnu podršku i savete dobijam od Mirkovića, on je jedan on lidera ove ekipe, a imamo ih sad nekoliko i svi su uz mene. S trenerom Matkovićem stanje u timu je sve bolje i organizovanije, samopouzdanje nam se vraća i ja ću sigurno tome nastaviti da doprinosim.

Sledeći prvenstveni meč Metalac će igrati na strani, u subotu od 15h protiv Jedinstva na Ubu.