Lazetić: Kolubara jeste za poštovanje, ali mi znamo naše kvalitete

9. kolo Linglong Superlige, Metalac – Kolubara, petak 19.00h

Remi u gostima protiv takvog rivala kao što je Vojvodina u prošlom kolu (2:2), Metalcu daje preko potreban vetar u leđa kako bi rezultatski krunisao dobre igre i otpočeo izlazak iz crvene zone na tabeli, ali za plave iz Milanovca nijedna utakmica još ne pruža povod za eventualni predah. Meč kod kuće sa izvrsnom Kolubarom, koja je, prema ocenama šefa struke milanovačkog superligaša, Žarka Lazetića, pokazala ozbiljan kvalitet, još jedan je u nizu pozitivnih izazova za Metalac koji voli jake protivnike.

– Ekipa koja uđe u Superligu i pobedi Čukarički i Novi Pazar sa 3:0 sigurno zaslužuje maksimalan respekt, – kaže Lazetić. – Napravili su jako dobar tim sa mnogo iskusnih igrača, umešno ih predvodi moj kolega Đurđević i jasno je da su jedno od najprijatnijih iznenađenja. Imaju fenomenalan učinak za sada i nema sumnje da nas čeka zahtevna utakmica. Za nju se spremamo još od kako je zavšren meč sa Vojvodinom i apsolutno smo na to fokusirani. Uspeli smo u Novom Sadu da osvojimo bod, što je veliki podstrek za nas, ali ništa nam taj bod ne znači ako na ovoj utakmici ne budemo bili pravi. Svi igrači su svesni njene važnosti. Kolubara jeste za poštovanje, ali mi znamo naše kvalitete, želim da pokažemo svoj stav i ambiciju za pobedom, – rekao je Lazetić uoči meča protiv Kolubare, i dodao na pitanje kako ocenjuje stanje u timu posle duže pauze igranja pred svojom publikom:

– Na osnovu toga kako igramo, mislimo da zaslužujemo više; ali često kažem da imamo baš onoliko bodova koliko smo zaslužili i da nam treba još nešto više. Ovo je upravo prilika da se ponovo dokažemo i moraćemo da budemo na zaista visokom nivou kako bismo imali šansu da protiv jedne takve ekipe dođemo do pozitivnog rezultata.

U Metalcu i dalje traje slaganje tima i uigravanje novajlija, iako su svi već od starta „bačeni u vatru“. Protiv Vojvodine je takav pristup dao rezultate, ali učestali odlasci i dolasci igrača iziskuju dodatne strateške promene, koje nisu nimalo lak izazov paralelno sa izazovima samog takmičenja. U poslednjem krugu prelaznog roka otišli su Maksimović i Kokir, ali je sa međunarodnim iskustvom, pored Stuparevića iz Votforda, sada tu na pozajmici iz italijanske Verone i mladi reprezentativac Srbije, Bogdan Jočić u veznom redu.

– Maksimoviću i Kokiru se zahvaljujem na profesionalnom odnosu. Maksimović je ostavio veliki trag u Metalcu prošle sezone, dok Kokir nije ispunio svoj potencijal. Putevi su nam se jednostavno razišli i obojici želimo sve najlepše u budućnosti, – kaže Lazetić o ovoj temi. – Što se Jočića tiče, on je sad u kadru, registrovan je tokom ove sedmice, nije imao prava da igra na prošloj utakmici, ali sada je tu u rosteru. Videćemo koliko ćemo ga koristiti, sigurno je da će u nekom sledećem meču dobiti priliku, ako je bude zaslužio kroz rad, – istakao je Lazetić o aktuelnim promenama u timu plavih.

Kolubara je na visokom 8. mestu sa 10 bodova iz svih 8 odigranih kola, dok je Metalac, posle nerešenog rezultata u Novom Sadu, sa utakmicom manje, na 13. mestu sa 5 bodova. Meč Metalac – Kolubara počinje sutra u 19 sati uz direktan prenos na AreniSport.