Stuparević: Trudiću se da u što kraćem roku budem sto posto spreman

Veliko pojačanje za Metalac i zvanično je od ove sedmice u glavnoj konkurenciji za mesto centralnog napadača. Filip Stuparević, dvadesetjednogodišnji špic iz Beograda, potpiso je trogodišnji ugovor sa milanovačkim superligašem. Stiže iz engleske Premijerlige, iz Votforda, gde je, sa pauzama, nastupao od 2019. godine. Bio je i član mlade selekcije Rada, zatim Voždovca, a nastupao je i za sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

– Nisam znao u prvi mah u koju ću ekpu posle Engleske, – kaže Filip. – Ali onda se pokazala zainteresovanost Metalca, koji mi je ponudio jako dobre uslove za napredak i za moju perspektivu. Zato sam se odlučio da prihvatim ponudu. Oni žele da radimo na pravi način i da se posvete maksimalno meni kao igraču.

Stuparević je sa plavima već četiri sedmice, a kako ističu u stručnom štabu Metalca, biće sigurno jedan od najvažnijih aduta u timu Žarka Lazetića tokom nastavka prvenstva. Pre ove ponude, kako nam je rekao, za Metalac je znao da se radi o jednoj jako dobroj, mladoj, ali veoma disciplinovanoj ekipi.

– Godine, međutim, u tom smislu ništa ne znače, jer mnogo iskustva imaju u Superligi, mnogo utakmica imaju odigranih, pojedinačno i ekipno. Ceo klub je fenomenalan. Odnos igrača i ljudi oko kluba prema svakom individualno, i prema kolektivu, uopšte je sjajan, tako da nemam nijednu zamerku. To je za svaku pohvalu i na to treba da se ugleda svaki klub u Srbiji, – izjavio je, osim ostalog, Stuparević o svom novom sportskom okruženju, – Karakter ekipe je veoma borben. Sviđa mi se način na koji tim igra, smireno, staloženo, što pri odličnim, što pri nepovoljnim rezultatima. Taktika i dogovori iz svlačionice se u potpunosti prenose na teren do poslednjeg minuta. Znaju šta rade i kojim putem treba da idemo svakog trenutka, – ocenjunje je Filip.

Do ulaska u trenažni proces sa Metalcem, imao je čak godinu dana pauze dok se nije razrešila formalna situacija oko toga da li će ga Votford zadržati ili ne. Kako kaže, pauza mu nimalo nije prijala i jedva čeka da zvanične nastupe pred publikom u elitnom srpskom fudbalskom karavanu.

– Sticajem okolnosti, to nije bilo do mene, bilo je do kluba u Engleskoj, koji je želeo da oduži moj boravak tamo, što je negde i normalno za svaki klub. Hteli su da sačuvaju igrača, ali se na kraju sve ipak završilo kako sam želeo, – objašnjava Stuparević, – Nadam se da mi za ulazak u pravu formu neće trebati mnogo vremena. Radim kako sa ekipom, tako i dodatno. Konkurencija na mestu gde igram, u Metalcu je veoma kvalitetna i pre svega zdrava. Ja ću se truditi da u što kraćem roku budem sto posto spreman i na raspolaganju šefu i ekipi, – poručio je Stuparević.

Za večerašnju utakmicu protiv Voždovca, kluba koji mu je veoma dobro poznat, Filip veruje da će biti odlična, sa dosta šansi, duela, dinamičnim fudbalom i izraženom pas igrom, kakvu gaje obe ekipe. Nada se da će svi, od igrača do gledalaca, uživati u dobrom meču, ali da će bodovi, kako veruje, ipak ostati u Milanovcu.

Ranije ove sedmice, šef stručnog štaba Metalca, Žarko Lazetić, izjavio je da se Filip u svom novom klubu ponaša izvanredno od prvog dana, da se uklapa u grupu i da je sada među ljudima gde će dobiti maksimalnu podršku i vetar u leđa. Dajemo mu vreme da se spremi, uhvati zahteve i dođe u situaciju da pokaže svoj talenat i kvalitet, koji nisu sporni, rekao je o Stupareviću, osim ostalog, Lazetić.