Lazetić: Svi su spremni za Voždovac

6. kolo Linglong Superlige, Metalac – Voždovac, petak 21.00h

Metalcu, posle neplanirane pauze kada su prvenstvene utakmice u pitanju, a zbog odloženog meča protiv Partizana u prethodnom kolu, u petak stiže Voždovac. Na pitanje kako se ovakav prekid odražava na tim i iz koje vizure dočekuje Beograđane, šef struke milanovačkog superligaša, Žarko Lazetić, kaže:

– Videćemo. Bili smo u ritmu i odigrali dobro prve 4 utakmice, ali šta je tu je. Gledamo pozitivne strane svega toga, malo smo pojačali rad, malo se bavili detaljima. Roviti igrači su se oporavili, Odada i Vlalukin, tako da verujem da smo odlaganje utakmice s Partizanom dobro iskoristili za rad i unapređenje igre. Voždovac? Odlična ekipa, jedan od naših najsređenijih klubova, puno kvaliteta. Tu su mladi Milosavljević, koji se nameće kao lider u igri, zatim odličan napadač Vujnović, imaju iskustvo sa Prekovićem, Stanisavljevićem. Od dolaska kolege Rogana, izuzetno su takmičarski nastrojen tim, igraju čvrsto sa opasnim tranzicijama, i jasno je da nas čeka veoma ozbiljan meč, – ocenio je Lazetić.

Prethodni prvenstveni susret, takođe na svom terenu, plavi su rešili u svoju korist, pobedivši Proleter sa 3:0. Bio je to prvi trijumf Metalca ove sezone, pravi način da se kruniše dobra igra kojoj je samo falila bolja realizacija. Da li je posle te pobede pritisak pod imperativom pobede manji, ili naprotiv?

– Nismo se spremali za jednu pobedu. Pritisak je tu, svakodnevno, – podseća Lazetić. – Dobar rad takođe, odličan je termin utakmice, svi su uslovi tu za lep fudbal, pa pozivam publiku u Gornjem Milanovcu da dođe i podrže tim. Igramo dobar fudbal, imamo ambicije, utakmice daju odgovore i istinu. Potrebno je da budemo na najvišem nivou kako bismo mogli da očekujemo pozitivan rezultat.

Posle niza „pehova“ sa povredama i kartonima praktično od samog starta, Metalac nije dugo mogao da računa na više igrača. U taboru plavih sada sve dolazi na svoje što se rostera tiče, a tu je i veliko pojačanje iz engleskog premijerligaša Votforda, napadač i nekadašnji igrač upravo Voždovca, Filip Stuparević.

– Sad su svi zdravi i spremni, tako da sam veoma srećan, – izjavio je tim povodom Lazetić. – Stuparević je s nama već neko vreme, ponaša se izvanredno od prvog dana i to je veoma važno. Uklapa se u grupu. Imao je dugu pauzu i sad je na pravom mestu, u klubu i među ljudima gde će dobiti maksimalnu podršku i vetar u leđa. Dajemo mu vreme da se spremi, uhvati zahteve i dođe u situaciju da pokaže svoj talenat i kvalitet, koji nisu sporni.

I agilni mladi Jovan Vlalukin se potpuno oporavio. Kako se čini, ne zna se ko više jedva čeka njegov izlazak na teren, stručni štab, publika ili on sam.

– Mislim da je pauza zbog odlaganja Partizana čak uticala pozitivno na nas jer smo imali vremena da uradimo više bitnih treninga, imali smo i jednu prijateljsku utakmicu, – kaže Jovan. – Dobro je i što smo se malo odmorili uz to, i što ćemo ući još spremniji u utakmicu. Ja sam sad fit, igraću u petak i jedva čekam da se priključim ekipi na prvenstvenoj, posebno zato što će to biti moj prvi nastup pred publikom u Milanovcu za sve ovo vreme, to mi je baš nedostajalo. Sve štima i nadam se pobedi, – poručuje Vlalukin.

Metalac je, sa utakmicom manje, pred 6. kolo na 13. mestu sa 4 boda. Voždovac ima dva boda više iz svih 5 odigranih mečeva i zauzima 10. poziciju. Utakmica u petak počinje od 21. sat uz direktan prenos na AreniSport.