Lazetić: Biće komplikovana utakmica s Radnikom

1. kolo Linglong Superlge, Radnik – Metalac, ponedeljak 18.55h

Za Metalac iz Gornjeg Milanovca prvi izlazak na zelenu pozornicu nove sezone Linglong Superlige zakazan je za sutra u Surdulici. Posle mesec i po dana priprema, uklapanja sedmorice novajlija i šest pripremnih utakmica, šef stručnog štaba plavo-belih, Žarko Lazetić, uoči meča protiv Radnika, kaže:

– Osećam pozitivnu dilemu na neki način. Igrači me stavljaju u poziciju da prlično razmišljam, jer su svi pokazali ve-oma visok nivo posvećenosti tokom priprema, i to me jako raduje. Kreirali smo dobar ambijent, klub nam je omogućio mir i kvalitetne uslove za rad, imamo veoma interesantnu grupu igrača sada, jedva čekaju takmičarske utakmice.

Prošlu sezonu završili su na sigurnom 9. mestu, a na pitanje kakav Metalac možemo da očekujemo u ovoj, Lazetić je rekao:

– Mislim da smo se unapredili. Ostali su igrači koji su prošle sezone izneli najveći teret, stigli su novi, koji su pojačali konkurenciju, ali tek će utakmice dati sve odgovore na to. U svakom slučaju, bićemo ambiciozni i gladni nadigravanja. Što se gostovanja u Surdulici tiče, svaka je utakmica u ovoj ligi zahtevna. Gostujemo timu koji je prošle sezone završio na šestoj poziciji, igrao polufinale Kupa, imaju novog trenera, koji odlično poznaje ligu. Sve ide u prilog činjenici koliko će ta utakmica biti komplikovana, što vrlo respektujemo, tako se za nju i spremamo, – najavio je Lazetić.

Metalac je tokom pripremnog perioda svaladao sve protivnike u kontrolnim mečevima: crnogorski Dečić, Kolubaru, Voždovac, Zlatibor, kragujevački Radnički i Takovo.

– Igrali smo sa sebi ravnim ekipama i u svemu tome svideo mi se takmičarski naboj kod mojih igrača, – osvrnuo se Lazetić. – Apsurdno bi bilo da sada to ne prenesemo na prvenstvenu utakmicu. Verujem da su momci toga svesni i da ćemo energetski i s punim fokusom ući u sutrašnji meč, pa ćemo videti da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat na tako teškom gostovanju.

U Surdulici će milanovački superligaš ući u meč sa svim raspoloživim igračima, osim možda bez kapitena Bojana Mlađovića, koji je još pod lekarskim proverama zbog povrede. Ukoliko izostane, Mlađović ne sumnja da će momci svakako sprovesti na pravi način sve što je struči štab zacrtao.

– Imam puno poverenje u njih; igraćemo punim gasom da osvojimo bodove. U pripremnom delu smo pokazali šta možemo, tako hoćemo da bude i u Surdulici. Ispod tog nivoa nemamo prava da idemo. Biće to velika borba. Jesu im otišli standardni Makarić i Stevanović, ali došlo im je nekoliko sjajnih igrača. Novi trener, Bondžulić, znamo kako radi i bićemo spremni za njihovu taktiku. Idemo na to da uđemo u sezonu kako treba, – izjavio je Mlađović.

Raspored prva četiri kola Metalcu bi trebalo da otvori sve puteve da se dobro razigra i stvori solidnu bodovnu bazu za dalje. Izazovi u tom periodu biće im, posle Radnika, TSC kod kuće, Čukarički u gostima i Proleter u Milanovcu. Sutrašnji meč u Surdulici počinje u 18.55h uz direktan prenos na TV ArenaSport.