Lazetić: Gradimo tim bolji nego prošle sezone

Posle dve sedmice provedene na Zlatiboru, prvi tim Metalca sa stručnim štabom, vratio se u bazu sa stopostotnim pozitivnim učinkom kada je reč o delu priprema rezervisanom za kontrolne utakmice. Savladali su Dečić iz Crne Gore (0:1), Kolubaru (0:1), Voždovac (0:1) i na kraju Zlatibor (2:3). Kako je izjavio šef stručnog štaba plavo-belih, Žarko Lazetić, zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema. Ističe da nijedan igrač nije propustio nijedan trening i uspeli su da one koji su novi, uklope u karaterističan ambijent Metalčevog zajedništva.

– Na dobrom smo putu da napravimo respektabilan tim, – rekao je Lazetić. – Utakmice služe da vidimo gde smo, ali nije to prioritet u pripremnom periodu, već hoćemo da kroz igru neke ideje unapredimo, da se novajlije prilagode i da izgledamo kao tim, koji će biti bolji nego prošle sezone. Zadovoljan sam kako smo nastupali na svim utakmicama i ofanzivno i defanzivno, s tim što su na videlo izašle i neke stvari koje moramo da popravimo, ali to je normalno. Raduju dobar odnos, pristup i želja svih da se nametnu, dokažu. Upućujem pohvale momcima, jer je svaki trening bio odrađen onako kako sam zamislio.

Metalac raspolaže sa 20 igrača u polju i 3 golmana. Svi mogu, kako je Lazetič ocenio, ravnopravno da konkurišu za svoje pozicije i ekipa sa pojačanjima sada izgleda upravo onako kako je stručni štab planirao. O tome na čemu je visinski deo priprema pokazao da se još mora raditi do samog početka prvenstva, 17. ovog meseca, Lazetić kaže:

– Dobili smo na Zlatiboru dosta novih informacija. Ostale su nam još dve sedmice da popravimo neke segmente, posebno u defanzivi kada se radi o loptama koje dolaze bočno, zatim u ofanizivi da poboljšamo kontrolu i dođemo do boljeg protoka lopte, da uigramo prepoznavanje signala kad menjamo strane i napadamo prostor. Ali imamo vremena da to rešimo i ući ćemo spremni u početak prvenstva, – zaključio je Lazetić.

Posle kratkog odmora, Metalac sutra nastavlja s pripremama u Gornjem Milanovcu, a u subotu ih u Kragujevcu očekuje još jedna kontrolna utakmica, protiv novog/starog supreligaša, Radničkog. Od tog momenta ulaze u takmičarski trenažni mikrociklus. U prvom okršaju za bodove gostuju Radniku. Pauza između dve sezone iskorišćena je i za postavljanje potpuno nove travnate podloge na glavnom stadionu, a odrađene su i pripreme na infrastrukturi za dolazak VAR sistema kontrole. Prvu utakmicu Linglong Superlige na svom terenu, Metalac će odigrati u drugom kolu, protiv TSC-a.