Sigurna luka za najmlađi tim Superlige

Ako nije moglo protiv Zlatibora, moglo je protiv Bačke. Metalac je pobedom nad poslednjeplasiranom ekipom (3:0) ušao u društvo klubova koji pre kraja sezone slave realizaciju osnovnog cilja – ostanak u Supeligi, ali i nastavak stabilizacije i unapređenja kolektiva, kako bi od kraja leta ušli u trku ka još boljem plasmanu. Milanovčani su juče na svom terenu delovali samouvereno, dominantno i koncentrisano. Iako je Bačka imala nekoliko izglednih prilika, Metalac ih je imao barem tri puta više, što se umnogome i očekivalo. Nešto manje je bilo očekivano da čak dva od tri gola u mreži gostiju budu tako spektakularna. Sa velike udaljenosti najpre Krajišnik pogađa u 12. minutu, da bi Cvetković učinio nešto slično u 43. Drugim pogotkom Krajišnika pred kraj meča, Metalac je obezbedio 51. bod i novu sezonu u eliti, i to sa najmlađim rosterom u ligi. Čak polovina momaka prvog tima mlađi su od 21. godine.

– Čestitam svima u klubu, posebno igračima, oni nose najveće zasluge, – poručio je šef stručnog štaba Metalca, Žarko Lazetić nakon pobede nad Bačkom. – Moram istaći da je, posle Milićevića, Lukovića, Pavlovića, rođenih 2004. godine, sada debitovao i naš golman, Mateja Premović, ulaskom u završnici meča. I njemu je samo 17 godina. Ovo mu je nagrada za sve dobro što radi na treninzima, dajemo mu podstrek za ubuduće. Tako je i zvanično postao najmlađi golman prvotimac u istoriji ovog kluba. Ali na sve svoje igrače sam preponosan iz više razloga. U prvom delu sezone, recimo, uzeli smo 25 bodova, a u drugom 26 do sada. Znači da smo napredovali. U ligi koja je 3. na svetu po tome što skoro nema nerešenih rezultata, mi ih već imamo 12. Svaki taj bod nam je mnogo značio, i evo, došli smo do cilja u sezoni u kojoj to uopšte nije bilo jednostavno. Svaku utakmicu smo odigrali sa 5, 6, ili 7 mladih igrača, čak i protiv Vojvodine, Zvezde, Partizana. Ovaj klub time pokazuje da ima svoj put, svoju strategiju, svi smo kao jedan na tom pravcu. Do kraja želimo još bodova, hoćemo što bolji plasman, kako smo igrali od prvog kola, tako ćemo igrati do poslednjeg. Nadam se da ćemo od iduće sezone još više uživati u Milanovcu uz publiku na tribinama, – zaključio je Lazetić.

Kao za mnoge, takav Metalac je i za iskusnog pomoćnog trenera Bačke, Steva Kneževića, najprijatnije iznenađenje prvenstva. Voleo bi, kako je istakao, da takvih klubova ima više na srpskoj fudbalčskoj sceni. Milanovački superligaš je dva kola pred kraj sezone na 7. mestu, što je najbolji trenutni plasman ovog kluba od osnivanja. Do poslednjeg zvižduka na prvenstvu neće im, međutim, biti nimalo lako. Dočekuju najpre tim Novog Pazara, koji se grčevito bori za opstanak, dok u poslednem kolu gostuju šampionu Zvezdi. Po drugi put Metalac vezuje dve sezone u superligi, s tim što sada imaju više razloga nego ikad da veruju u to da silazaka u Prvu ligu ubuduće neće ni biti.