Grbović: Imamo pregršt motiva da pobedimo Rad

34. kolo Linglong Superlige, Metalac-Rad, četvrtak 14.45h

Četiri pobede zaredom je ostvario sutrašnji rival Milanovčana i nema nameru da se preda u neizvesnoj trci za opstanak, koja ravnodušnim ostavlja tek nekoliko ekipa iz vrha. Metalac, iako se popeo sa desetog na deveto mesto, pobedivši u gostima Vojvodinu (1:2), još nije sakupio dovoljan broj bodova kako bi bez brige priveo sezonu kraju. Superligaš iz grada pod Rudnikom, nema šta da krije – Beograđani moraju biti zaustavljeni, i za to imaju itekako motiva i samopuzdanja posle velikog trijumfa u Novom Sadu.

– Nama je sada svaka utakmica najvažnija u tekućem prvenstvu. Imamo svoje mehanizme kako i gde možemo da ih ugrozimo, čekamo još da nam šef kaže tačno na koji način ćemo ih napasti, – kaže ovim povodom prvotimac plavih, Nikola Grbović. – Jer mi uvek želimo da se nametnemo, nama su tri boda imperativ, u svaku utakmicu ulazimo tako. Imamo pregršt motiva da pobedimo Rad. Svi smo zdravi i spremni za to, kako bismo se pridružili ekipama u gornjem delu tabele.

A šef, Žarko Lazetić, ocenjuje da Rad, pored lučanske Mladosti, trenutno ima najbolju formu u ligi i, ako se računa prolećni deo sezone, oni su zapravo na četvrtoj poziciji, na samo 3 boda od Čukaričkog.

– Očigledno je da su se namestili kako treba i rešili da ostanu u ligi. Imaju sklop dobrih, iskusnih igrača, delimično su promenili tim, trenera koji je u klubu bio više puta, i sada je sve to kod njih došlo na svoje. Svi ti parametri govore da nas čeka nimalo lak zadatak. Mi smo u dobrom momentu za tako zahtevnu utakmicu, samopouzdanje je na visokom nivou. Ipak, ta njihova serija pobeda, kao i naš uspeh protiv Vojvodine, zaboravljaju se sada, svaki meč je za sebe, tako da smo od ponedeljka apsolutno fokusirani na detalje igre Rada i verujem da ćemo biti potpuno spremni da damo maksimum. Da bismo zaustavili ekipu u takvoj formi, potrebno je da odigramo najbolju moguću utakmicu u ovom trenutku, – zaključio je Lazetić.

Do kraja prvenstva, sa sutrašnjim mečevima, ostalo je pet kola, dok borba ko će još na letnju pauzu kao siguran iduće sezone u Superligi, čini se odavno nije bila uzbudljivija. Primera radi, najbolje plasirani trenutno u zoni ispadanja, niški Radnički na 15. poziciji, ima samo dva boda manje od jedanaestog Rada, a pet manje od devetog Metalca. Kako ovakvu situaciju ocenjuju u milanovačkom klubu, sigurno je samo to da ništa nije sigurno. Utakmica Metalac – Rad biće i deo multiprenosa na Areni Sport1 od 14.45h.