U Metalcu nema vremena za slavlje

33. kolo Linglong Superlige, Vojvodina – Metalac 1:2 (0:0)

Nikako Metalac ne odgovara Vojvodini ove sezone. Jesenas su Milanovčani jurili rezultat i stigli do nerešenih 3:3, dok je sada na „Karađorđu“ Vojvodina bila ta koja je morala do poslednjeg zvižduka da napada za remi, međutim bez uspeha. Bio je to jedan od retkih poraza Novosađana kod kuće i prva pobeda Metalca u gostima protiv Vojvodine u istoriji. Učinili su to na vrlo pametan način. Agresivno i napadačko izadnje domaćina, požrtvovano su neutralisali u defanzivi, da bi svoju šansu vrebali brzim transformacijama u kontranapad. Jedna takva isplatila se u 64. minutu, kada spretni Cvetković s desne strane dolazi oči u oči sa golmanom Vuklišem i samouvereno ga matira za 0:1.

– Čim sam izašao pred golmama, bio sam siguran da će lopta završiti u mreži. Znali smo inače i šta nas tamo čeka, ali smo se od samog početka borili za sva tri boda. Jeste da je bila teška utakmica, da su i oni imali svoje šanse za pobedu, imali smo i mi prilike koje nismo realizovali, ali je najbitnije da smo jednu više mi iskoristili na pravi način, – izjavio je strelac prvog gola, Stefan Cvetković.

Pritisak Vojvodine se pojačava. Praktično celo drugo poluvreme protiče u opsadi milanovačke odbrane, koja u 89. minutu posustaje na centaršut Gemovića s desne strane i džinovski skok Čovića za pogodak glavom, 1:1. Učinilo se da domaći u završnici mogu i do preokreta, ali Metalac se, iako pod novim pritiscima, nije s tim saglasio, niti je hteo da im, posle svega, makar podela bodova bude „puna kapa“. Dovoljan je bio tek prekršaj domaćih na isteku devedesetog, s levog boka blizu gola Vukliša, za još jedan šok. Krajišnik upućuje centaršut, a Prestiž biva spretniji od buketa Novosađana i siguran glavom pogađa za konačnih 1:2. U 4 minuta nadoknade, gotovo neprekidno s loptom u svom šesnaestercu, tvrda odbrana Metalca nije ostavila domaćima prostor za novo iznenađenje.

– Nije nam bilo opredeljenje da se branimo, ali nas je kvalitet Vojvodine naterao da, posebno nakon datog gola, budemo malo niže, a sa druge strane, i loš kvalitet terena, – kaže šef struke Metalca, Žarko Lazetić. – Lopta je mnogo odskakala, tu je Vojvodina, po samoj fizionomiji ekipe, takođe bila u prednosti. Imali smo, sve u svemu, veoma tešku utakmicu i zato moram da čestitam momcima na izvanrednoj borbi, što su, i pored takvih okolnosti, pokušavali da se nametnu, da igraju, jako dobro branili prekide, naročito kad ih izvodi Drinčić, što je bilo ključno. Na kraju smo mi bili ti koji su iz prekida osvojili ceo plen. Zaista, našim momcima kapa dole.

Lazetić ističe da Metalac nema vremena za slavlje, i da već od danas sa punim fokusom počinju pripreme za utakmicu protiv Rada, koja je zakazana za četvrtak u Milanovcu. Ovaj Metalčev protivnik je, kako podseća Lazetić, u vrhunskoj formi i pobeđuje u serijama. Iako smo mislili da smo sigurni što se tiče opstanka, sada vidimo, i pored uspeha u Novom Sadu, da će nam za to trebati možda 50, možda i 55 bodova, ne znamo ni mi više koliko, tako da se moramo spremati za što više pobeda do kraja, nagovestio je šef struke milanovačkog superligaša, koji je na meč s Vojvodinom izašao na teren sa čak 6 igrača ispod 21. godine.

 

Vojvodina – Metalac 1:2 (0:0)
33. kolo SLS
Stadion Karađorđe, Novi Sad, 25. april 2021.
Sudija: Milan Ilić

Strelci: Čović 89′ (Vojvodina), Cvetković 64′, Prestiž 90′ (Metalac)
Žuti kartoni: Andrić 81′ (Vojvodina), Krajišnik 14′, Cvetković 64′, Grbović 88′ (Metalac)

Vojvodina: Vukliš (Simić 73′), Maksimović, Čović, Topić (Stojković 73′), Zukić (Mrkaić 56′), Đorđević, Andrić, Drinčić, Bojić (Gemović 76′), Bralić, Vukadinović (Simić 76′)
Metalac: Savić, Maksimović (Fićović 75′), Cvetković (Katanić 75′), Krajišnik, Grbović, Vasiljević, Rogač, Milićević (Zoćević 63′), Mlađović, Vlalukin, Prestiž