Turnir mlađih generacija

FK Metalac turnir

U subotu 21. decembra 2019. godine, u okviru tradicionalnog novogodišnjeg turnira u malom fudbalu “Trofej Gornjeg Milanovca”, FK Metalac je organizovao turnir za generacije 2007. i 2008. godišta. Turnir je organizovan u Sportskoj hali “Breza”.

Na naš poziv odazvali su se naši prijatelji FK Borac i FK Čačak iz Čačka, FK Sloga iz Požege, FK Crnokosa iz Kosjerića, ŠF Crvena Zvezda iz Užica i FK Takovo iz Gornjeg Milanovca.

Na turniru 2007. godišta učestvovalo je 6 ekipa, koje su razvrstane u dve grupe, a onda su, po plasmanu, odigrani mečevi za pobednika i treće mesto. Pobednik turnira bio je FK Borac, koji je u finalnom meču pobedio FK Takovo. U meču za treće mesto susrele su se dve ekipe FK Metalac, a ekipa Metalac 1 izašla je kao pobednik iz tog meča. Za najboljeg igrača turnira 2007. godišta izabran je Veljko Ćirković iz FK Borac, a za najboljeg golmana Reljić Aleksa iz FK Takovo.

Turnir 2008. godišta bio je drugačijeg formata. Učestvovalo je 5 ekipa: FK Metalac, FK Takovo, FK Borac, ŠF Čačak, FK Sloga i ŠF C. Zvezda Užice. Učesnici su među sobom odigrali mini-ligu. Pobednik turnira je ekipa C. Zvezda Užice koja je pobedivši sve protivnike, zasluženo osvojila prvo mesto. Drugo mesto pripalo je FK Takovo, a trećeplasirana ekipa je FK Sloga iz Požege. U ovom godištu su se posebno istakli Dimitrije Šmakić iz FK C. Zvezda, koji je najbolji igrač turnira i Uroš Marjanović iz FK Takovo kao najbolji golman.

Turnir je zadovoljio svojim kvalitetom, posetom publike, brojem učesnika (učestvovalo preko 100 mališana). Sve utakmice su bile zanimljive, samo dve su završene ubedljivom razlikom. FK Metalac i treneri Čavorović i Glišović, posebno su zahvalni našim sportskim prijateljima koji su prihvatili poziv i došli na turnir. Sudije Vuk Milić i Marko Pisković su izvanredno sudile, dok su sportski deo, na najbolji mogući način, organizovali Miloš Radojičić, Željko Vasojević kao dežurno zdravstveno lice, a voditelj i zapisničar Boban Jeremić dao je poseban pečat turniru na svoj način.

O utiscima sa turnira, razgovarali smo sa trenerom petlića FK Metalac, Željkom Glišovićem.
“Po završetku turnira sve ekipe su nam potvrdile dolazak i naredne godine, što nam govori da su bili zadovoljni, a da ovakav turnir treba organizovati. Naše ekipe, ekipe FK Metalac, su nas pozitivno iznenadile. 2007. godište je nastupilo sa dve ekipe, igrale su međusobno za treće mesto, a jedini poraz ekipa Metalac 1 doživela je od Borca, koji je kasnije osvojio turnir. U godištu 2008, iako nismo ostvarili plasman među prve tri ekipe, zadovoljni smo i igrom i odnosom igrača. S obzirom da na treningu skoro i nemamo format igre malog fudbala, a i ne igramo turnire u malom fudbalu, itekako možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom na turniru.” – rekao je Glišović.

FK Metalac turnir

Sudije Vuk Milić i Marko Pišković

FK Metalac turnir

Aleksa Reljić – najbolji golman 2007. god.

FK Metalac turnir

FK Metalac 2007. god. – treće mesto

FK Metalac turnir

FK Metalac 2007. god. – treće mesto

FK Metalac turnir

FK Takovo 2007. god. – drugo mesto

FK Metalac turnir

ŠF C. Zvezda Užice 2008. god. – prvo mesto

FK Metalac turnir

FK Sloga Požega 2008. god. – treće mesto

FK Metalac turnir

Dimitrije Smakić i Uroš Marjanović – najbolji igrač i golman 2008. god.