Derbi pripao Metalac Koloradu

Metalac Kolorado

Ekipa Metalac Kolorada ostvarila je i treću pobedu, nakon tri odigrana kola Druge futsal lige Srbije. U petak 27. septembra, u sportskoj hali “Breza” u Gornjem Milanovcu, savladana je ekipa KMF Ivanjica. Veoma teška utakmica – šahovska partija sa odličnim protivnikom, rešena je u pretposlednjem minutu meča.

FK Metalac Kolorado – KMF Ivanjica 4:3 (1:1)
3. kolo II futsal lige Srbije
Sportska hala “Breza”, 27. septembar 2019.
Sudije: Vladan Radulović, Bane Papišta, Aleksandar Radojčić

Strelci: Nikolić 3′, Petrovć J. 26′, Milanković 28′, Urošević 39′ (Metalac Kolorado), Stojković 6′ i 27′, Lišanin G. 29′ (KMF Ivanjica)
Žuti kartoni: Petrović J. 12′, Nikolić 28′ (Metalac Kolorado), Lišanin Đ. 26′ (KMF Ivanjica)

Metalac Kolorado: Jovanović, Rosić, Urošević, Petrović J, Milanković, Đorđević, Jeremić, Cvetković, Arsenijević, Nikolić, Čepić, Petrović P.
KMF Ivanjica: Lišanin Đ, Lišanin G, Vukašinović, Maričić, Radonjić, Stojković, Jovanović, Nikolić, Milovanović, Kolaković, Rozgić

Veoma teška utakmica, šahovska partija sa odličnim protivnikom, počela je sjajno za našu ekipu. Majstorijom Dušana Nikolića u trećem minutu, Metalac Kolorado dolazi u vođstvo od 1:0.

Ivanjica je poznata kao ekipa koja često igra sa 5 igrača u polju, pa je odmah nakon primljenog gola to i učinila. Pokušali su igrači Metalac Kolorada da izvrše pritisak na golmana-igrača gostiju, ali na žalost to nije urodilo plodom i taj rizik se vratio kao bumerang – Stojković poravnava rezultat na 1:1.

Problem sa brojem prekršaja onemogućio je ekipu Metalac Kolorada da odbranu igra na svoj prepoznatljiv način, tako da je Ivanjica imala terensku inicijativu. Do kraja poluvremena, golman Metalac Kolorada Jovanović brani penal sa 10 m, pa se na odmor odlazi rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu bura. Najpre Petrović dovodi Metalac Kolorado u vođstvo u 26′, a samo minut kasnije Stojković, svojim drugim golom na utakmici, poravnava rezultat. Milanković u 28′ ponovo donosi domaćima vođstvo od 3:2, ali već u 29′ novi šok, gosti se vraćaju u igru pogotkom Lišanina, 3:3.

Taj rezultat ostao je na snazi sve do 39. minuta, kada Dušan Nikolić prima loptu na mestu pivota, proigrava Uroševića, koji se sjajno ubacio iz drugog plana i svojom poznatom levicom gotovo pocepao mrežu gostiju, što dovodi do erupcije oduševljenja u hali Breza i vođstva Metalac Kolorada od 4:3.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Na samo 26 sekundi pre kraja utakmice, slobodan udarac za Ivanjicu sa 6 metara. Svi igrači Metalac Kolorada bili su na gol liniji i uspevaju da izblokiraju udarac gostiju, za pobedu od 4:3 i stopostotan učinak u prva 3 kola.

U narednom kolu ekipa Metalac Kolorada gostuje ekipi KMF Banjica.