“Cirkuzanti” sezonu otvorili pobedom

Metalac Kolorado

Počela su nadmetanja u okviru Druge futsal lige Srbije. Metalac Kolorado sezonu je otvorio pobedom nad ekipom koja se može svrstati među velikane srpske futsal scene, SAS iz Zrenjanina. Utakmica dostojna saveznog ranga takmičenja. Protivnik iskusan, veoma čvrst, ali je Metalac Kolorado bio bolji i zasluženo pobedio.

Metalac Kolorado – SAS 1:0 (0:0)
1. kolo II futsal lige Srbije
Sportska hala “Breza”, 14. septembar 2019.
Sudije: Dejan Stajić, Danijel Ristić, Dušan Arsović

Strelac: Urošević 35′
Žuti karton: Petrović J. 33′ (Metalac Kolorado)
Crveni karton: Lojpur (žuti karton 8′, 30′)

Metalac Kolorado: Jovanović, Rosić, Urošević, Petrović J, Đorđević, Jeremić, Milanković, Nikolić, Arsenijević, Cvetković, Čepić, Petrović P.
SAS: Rodić, Delić, Tomin, Radenković, Šarenac, Živanov, Mandić, Novaković, Lojpur, Milićev

U prvom poluvremenu videli smo četiri stopostotne prilike za naš tim: Nikolić, Urošević, Jeremić i Petrović izlazili su oči u oči sa golmanom SAS-a, ali je realizacija zatajila.

U drugom poluvremenu Metalac Kolorado nastavlja sa atacima, protivnik čeka šansu iz kontranapada. U 30′ Lojpur dobija crveni karton i Metalac Kolorado igra 2 minuta sa igračem više, ali ni to nije bilo dovoljno da naša ekipa dođe u vođstvo.

Nakon toga usledio je trenutak odluke. Slobodan udarac sa 12 metara udaljenosti od gola SAS-a izvodi Urošević i bombom u donji desni ugao dovodi “cirkuzante” u toliko željeno vođstvo.

No tu nije kraj. SAS preuzima inicijativu i svim snagama atakuje na gol domaćina, koji u poslednja 3 minuta ulazi sa 5 prekršaja. Osamnaest sekundi pre kraja meča, nakon jedne duge lopte pred gol SAS-a, duel golmana i igrača Metalac Kolorada sudija je okarakterisao kao prekršaj u napadu i samim tim dosudio kazneni udarac sa 10 metara za goste. Udarac Delića, na radost milanovačke publike, brani na ovom meču odlični Đorđe Jovanović i donosi 3 “ogromna” boda Metalac Koloradu.

U narednom kolu Metalac Kolorado gostuje Radničkom iz Niša.