Omladinci i kadeti nastavili niz

FK Metalac

Omladinci, kadeti i pioniri fudbalskog kluba Metalac odigrali su prethodnog vikenda svoje mečeve u okviru svojih liga. Omladinci i kadeti zabeležili su nove prvenstvene pobede, dok su pioniri poraženi od vršnjaka iz Ivanjice.

 

OMLADINCI

Karađorđe (Topola) – Metalac 1:5 (1:3)

XI kolo I omladinske lige FSRZS

Stadion FK Karađorđe, Topola, 21. oktobar 2018.

Karađorđe: Lešnjak, Lepović, Nedeljković, Janković, Nikolić, Baošić, Dimitrijević, Jovanović, Simović, Todorović, Ilić.

Metalac: Petrović I (Spasojević), Lazarević, Jovičić, Markiš, Milićević, Maksimović (Savić 71′), Kostić, Petrović L, Koković, Radojičić (Jovanović), Milanović (Milosavljević).

Strelci: Dimitrijević u 40′ za Karađorđe, Radojičić u 7′ i 41′, Milanović u 26′ i 75′ (11m), Maksimović 86′ za Metalac

U okviru XI kola I omladinske ligeFSRZS, naši omladinci gostovali su Karađorđu iz Topole i zasluženo slavili sa 5:1.

Po veoma lošem terenu za igru, naši omladinci su se bolje snašli i pokazali karakter, što je danas bilo veoma bitno. Metalac je tokom celog susreta kontrolisao igru i stvarao šanse, a što rezultat nije bio veći u korist naše ekipe, kriv je bio teren, malo sportske sreće i mirnoće koja nedostaje našim mladim igračima.

Golove za naš tim iz lepih akcija postigli su, danas veoma raspoloženi kapiten Radojičić (dva), Milanović (dva) i Maksimović.

Jedini pogodak za domaćina, postigao je Dimitrijević u 40′ posle nesporazuma golmana Petrovića i Jovičića.

Sledeću utakmicu Metalac igra u subotu, kada im u goste dolazi ekipa Loznice.

 

KADETI

Jedinstvo (UB) – Metalac 0:3 (0:1)

XI kolo I kadetske lige FSRZS

Pomoćni teren FK Jedinstvo, UB, 20. oktobar 2018.

Jedinstvo: Simić, Vasiljević, Mitrović, Ranisavljević, Marković, Milćević, Obradović, Antonić, Milutinović, Jadžić, Hadžić. Ušli: Stanković, Mihailović, Srećković, Mandić, Đelmaš, Pavlović, Urošević.

Metalac: Spasojević, Jevtović, Savković, Mijatović, Milivojević, Ćirković, Luković, Gavrilović, Urošević, Milovanović V, Mirković. Ušli: Pešović, Glišović, Petrović I, Miletić, Petrović M.

Šest kola u nizu bez poraza, kadeti Metalca su nastavili prvom pobedom na gostujućem terenu Jedinstvo Ub-Metalac 0:3 (0:1).

Kadeti su prikazali kvalitetnu igru i zasluženo pobedili domaćina koji je uspeo samo u prvom poluvremenu da parira razigranim gostima. Bila je to izjednačena igra sve do 32. minuta kada se posle jednog kornera u šesnaestercu domaćina najbolje snašao Ćirković i lepim volejem doveo Metalac u vođstvo. Do kraja poluvremena nije bilo puno uzbuđenja, pa se na poluvreme otišlo vođstvom Metalca 0:1.

Drugo poluvreme naši kadeti počinju jos silovitije, stvaraju par stopostotnih prilika, a jednu od njih koristi Urošević u 62. minutu. Tim golom činilo se da je Metalac srušio svaku nadu domaćina za mogući preokret i rezultatski povratak u meč. U nastavku je lako kontrolisao dešavanja na terenu, pa je uspeo i da uveća vođstvo preko Mirkovića u 78. minute, za konačnih Jedinstvo – Metalac 0:3.

Priliku da nastave dobar niz kadeti Metalca će imati protiv ekipe Loznice, koju dočekuju sledeće nedelje na svom terenu, u okviru XII kola I kadetske lige Srbije.

 

PIONIRI

Javor (Ivanjica) – Metalac 8:1 (4:0)

XI kolo I kadetske lige FSRZS

Pomoćni teren FK Javor, Ivanjica, 21. oktobar 2018.

Metalac: Milanović Mihailo, Radovanović Luka, Vujičić Luka, Drobnjak Mihailo, Mijatović Luka, Hadžić Nikola, Premović Luka, Luković Ognjen, Ristić Lazar, Konić Aleksandar, Novaković Luka. Igrali su još: Petrović Veljko, Daničić Luka, Dušan Ranisavljević i Bralović Aleksa.

Strelac jedinog  gola za FK Metalac bio je Luković Ognjen. Utakmica je protekla u fer i korektnoj igri gde su domaćini iz Ivanjice pokazali da su u ovom trenutku bolja ekipa i na kraju zasluženo pobedili.