Izveštaji sa utakmica mlađih kategorija

Mlade selekcije FK Metalac

Pioniri, kadeti i omladinci Metalca odigrali su proteklog vikenda prvenstvene mečeve u okviru svojih liga.

OMLADINCI
Metalac – Šumadija 4:1 (1:0)
VIII kolo I omladinske lige FSRZS
Stadion: Pomoćni teren FK Metalac, 30.09.2018.

Metalac: Vukčević (Petrović I), Matović (Lazarević), Jovičić, Milosavljević (Markiš), Milićević I, Maksimović (Kostić), Koković (Pavlović), Milinković, Petrović L (Milićević B), Radojičić, Milanović (Luković).
Šumadija: Jovetić, Proković, Desijević, Radičević, Radovanović, Đorđević, Nedeljković Janić, Milanović, Obradović, Sarić.

Strelci: Milanović u 33′ i 74′, Radojičić u 80′ i Koković u 81′ za Metalac, Obradović u 60′ za Šumadiju

 

Omladinci Metalca i Šumadije iz Aranđelovca odigrali su izuzetno kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu, koja je obilovala prilikama. Postignuta su i četiri izuzetno lepa pogotka.

Od samog starta vodila se otvorena igra na obe strane. Metalac je imao prilike preko Radojičića u 23′ i Milanovića u 30′.
Jedini pogodak za Metalac u prvom poluvremenu postigao je Milanović, kada se Radojičić izborio za loptu na sredini terena, povukao je napred, oslobodio se dva svoja čuvara, gurnuo loptu pod lakat na drugoj stativi do Milanovića, ovaj predriblao Prokića i pogodio suprotan ugao Jovetićevog gola.

Početkom drugog poluvremena Šumadija je imalala blagu terensku inicijativu, što im se isplatilo u 60′, kada je Nedeljković ubacio dubinsku loptu na Obradovića, ovaj izašao sam na golmana Petrovića, predriblao ga i ubacio loptu u praznu mrežu za 1:1. U tom periodu Šumadija je imala još jednu priliku za pogodak, kada je Milanović šutirao sa 20 metara, lopta je zakačila nekog od igrača Metalca, promenila pravac, ali je golman Petrović dobro intervenisao i izbio loptu u korner. To kao da je trglo igrače Metalca, krenuli su agresivnije ka golu Šumadije i u razmaku od 10 miunta postigli tri izuzetno lepa pogotka preko Milanovića, Radojičića i Kokovića.

U sledećem kolu Metalac gostuje Slogi iz Požege, a susret se igra u subotu 06. oktobra.

Mlade selekcije FK Metalac

 

KADETI
Metalac – Šumadija 3:0 (1:0)
VIII kolo I kadetske lige FSRZS
Stadion: Pomoćni teren FK Metalac, 30.09.2018.

Metalac: Žižović, Jevtović, Mijatović, Savković, Milivojević, Radovanović, Ćirković, Urošević, Gavrilović, Pešović, Milovanović D. Ušli: Mirković, Glišović, Luković, Petrović I, Miletić i Petrovic M.
Šumadija: Radisavljević, Gajić, Ivović, Gajić, Jaćimović, Jakovljević, Pavlović, Milošević, Đalović, Vuković, Lučić. Ušli: Pavlović, Riznić, Gajić, Glišić i Mijailović.

Strelci: Milovanović D (24′), Ćirković (64′), Urošević (79′)

 

U okviru VIII kola Prve kadetske lige kadeti Metalca su ostvarili drugu prvenstvenu pobedu. Savladana je ekipa ,,Šumadije” iz Aranđelovca rezultatom 3:0 (1:0). Bila je to jako uzbudljiva utakmica sa dosta golova i još dva neiskorišćena jedanaesterca, po jedan na obe strane.
Posle dobro izvedenog slobodnog udarca Milovanovića u 24′ Metalac je poveo. Deset minuta kasnije Urošević je slabo izveo najstrožu kaznu i propustio priliku da uveća vođstvo, pa se na poluvreme otišlo minimalnom prednošću domaćina.

U drugom poluvremenu Metalac kreće još silovitije, pa preko Ćirkovića u 64′ i Uroševića u 79′ rešava pitanje pobednika. Gosti su u samo par navrata pokušali da ugroze kadete Metalca, ali su se ti pokušaji uglavnom završavali nepreciznim šutevima.

U sledećem kolu kadeti gostuju ekipi ,,Sloge” iz Požege u okviru IX kola Prve kadetske lige.

Mlade selekcije FK Metalac

 

PIONIRI
Sloga – Metalac 4:3 (1:1)
VII kolo Pionirske lige
Bajina Bašta, 29.09.2018.

Metalac: Milanović Mihailo, Hadžić Nikola, Milićević Danilo, Radovanović Luka, Mijatović Luka, Konić Aleksandar, Premović Luka, Ristić Lazar, Luković Ognjen, Drinčić David, Novaković Luka.
Igrali su još: Bralović Aleksa, Daničić Luka, Jelić Andrija, Marković Lazar, Marković Luka, Ranisavljević Dušan.
Strelci za FK Metalac: Drinčić David, Konić Aleksandar, Mijatović Luka.

Utakmica je protekla u lepoj igri sa velikim brojem šansi na obe strane u kojima su domaćini iz Bajine Bašte imali više sreće i na kraju pobedili. Kompletna ekipa FK Metalac zaslužuje pohvale za prikazanu igru, u nadi da će sledeća utakmica doneti bolji rezultat.

Mlade selekcije FK Metalac