Lepa uvertira pred prvo kolo

kopacke

Radnički 1923 – Metalac 1:3 (1:1)

Kragujevac, Stadion ’Čika Dača’
Sudija: Nikola Radević (Kragujevac)

Radnički 1923: Raičević, Ilić M, Petrović, Zdravković, Varjačić, Lalić, Todorović T, Lukić, Vujasin, Markišić, Dimitrić.
Igrali su još: Todorović A., Đurović, Aleksijević, Ilić O., Ratković, Maksimović.

Metalac: Kostić, Mijailović, Koraksić, Vranjanin, Milekić, Anđić, Rovčanin, Grbović, Ilić, Šarac, Kecap.
Igrali su još: Jelovac, Tomić, Krstić, Filipović, Gočanin, Pavlović, Vukadin, Ivanović, Čumić, Vukmanović, Savić

Strelci: Rovčanin u 12. minutu, Savić u 85. i 89. minutu (za Metalac); Ilić M. u 14. minutu (za Radnički 1923)

 

Prava takmičarska utakmica našeg tima, u kojoj je za razliku od dosadašnjih pripremnih, rezultat bio jedan od prioriteta.
Ekipa Metalca je taktički jako dobro stajala na terenu, pa ekipa Radničkog nije imala zapaženijih prilika osim par udaraca sa distance. Gol koji je Metalac primio, pao je posle prekida. Sa druge strane, ekipa Metalca imala je par izglednih prilika, posle lepo izgrađenih akcija.

Utakmica je od samog starta bila borbena, oštra i snažna i odavala utisak prave takmičarske, prvenstvene utakmice. Prvi pogodak, Metalac je postigao kada je nakon centaršuta Anđića, na odbijenu loptu naleteo je Rovčanin i efektnim volej udarcem loptu smestio u suprotan ugao.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku Metalca. Metalac je imao 4-5 izglednih prilika iz jako lepih akcija. Novajlija Savić je za 10 minuta, koliko je proveo na terenu, postigao 2 pogotka i najavio da će biti značajno pojačanje u prvenstvu.

Narednog vikenda na programu su utakmice prvog kola Prve lige Srbije. Ekipa Metalca putuje u Ivanjicu, gde nas u petak 10. avgusta, sa početkom od 20 časova očekuje duel protiv ekipe Javora.