Metalac Teleoptik 5:1

U subotu 3. februara, „Metalac“ je imao drugu proveru u okviru prve faze zimskih priprema, protiv „Teleoptika“. Iako je padala kiša do pred sam početak ove „kontrolne“ i nadasve prijateljske utakmice, ipak su vremenski uslovi dozvolili da se utakmica odigra.
Utakmica je pred oko dvesta gledalaca počela sa dosta žara i vidnom željom igrača oba tima da se dokažu kod svojih trenera. Početak prvog poluvremena pripao je „Teleoptiku“ koji je i poveo u 15. minutu. Donekle ravnopravna borba trajala je sve do 30. minuta kada je „Metalac“ došao do svoje igre. Posle prodora Simovića po levoj strani i centaršuta Tomića, centarfor Marko Rajković zahvata loptu glavom i poravnava rezultat za 1:1. posle čega „Metalac“ uspostavlja inicijativu i zadržava do kraja poluvremena.
Drugo poluvreme započeli su potpuno izmenjeni sastavi, a koje je u potpunosti pripalo igračima „Metalca“. Odlična postavka igre sa dosta pasova i obećavajućih akcija doprineli su sa da „Metalac“ postigne još četiri pogotka, a u strelce su se upisali Rajković po drugi put na ovoj utakmici, zatim Čumić, Petrović i Rovčanin koji je i postavio konačan rezultat ovog prijateljskog meča od 5:1 za „Metalac“.
Fudbaleri „Metalca“ predvođeni stručnim štabom na čelu sa čefom struke Milošem Kruščićem nastavljaju vredno da treniraju i ove nedelje u Gornjem Milanovcu, a sledeću proveru imaće u Kruševcu protiv superligaša „Napretka“ pred odlazak na drugu fazu priprema u toplije krajeve.