TSC:Metalac // 0:2

Još jednom se pokazalo da “Metalac” pruža daleko bolju igru kada igra u gostima, i ovog puta puleni trenera Kruščića doneli su bodove u Gornji Milanovac.

U nedelju „Metalac“ je gostovao u Bačkoj Topoli gde je savladao domaćina ekipu „TSC“-a rezultatom 0:2. Utakmica je odigrana u dobrim vremenskim uslovima za igru na dobro pripremljenom terenu. Startna postava za koju se Kruščić odlučio izašla je u sledećem sastavu: Kostić, Dopuđ, Rovčanin, Rajković, Anđić, Bondarenko, Tomić, Simović, Stojković, Pavlović i Eze Vincent. Prvo poluvreme je karakteriso nešto sporiji ritam igre bez nekih izglednijih prilika da se ugrozi gol na obe strane ali uprkos takvom utisku video se žar kod igrača „Metalca“ za pobedom. „Metalac“ je u drugo poluvreme ušao agresivnije, a ulaskom Ivanovića u 60. minutu koji je zamenio Stojkovića i koji je maestralno odigrao do kraja utakmice značajno je popravljena igra na sredini terena. Ivanović je delio lopte saigračima a već u 69. Minutu posle skrivljenog prekršaja u korist „Metalca“ izvođač je bio Marko Anđić koji je sa oko 30 metara udaljenosti poslao „projektil“ pod prečku golmana Jorgića koji je bio nemoćan da bilo šta učini. Dakle metalac je od 69. Minuta vodio i sve više ugrožava gol protivnika. Odličnu priliku imao je i Rajković koji je volejom zahvatio loptu koja je pogodila stativu i srećno po domaćina odbila se van okvira gola. U 81. Minutu prodor Eze Vincenta po strani u šesnaestercu domaćina, igračima TSC-a nije nista drugo preostalo osim da fauliraju neuhvatljivog Nigerijca u redovima „Metalca“, a glavni arbitar ovog meča Andrija Stojanović bez razmišljanja pokazao je na jedanaesterac. Iako nije praksa da penal izvodi igrač nad kojim je skrivljen, loptu na belu tačku postavio Okeuhie Eze Vincent koji je bio uspešan izvođač i hladnokrvno savladao Jorgića za 0:2, što se i ispostavilo kao krajnji rezultat ove prave prvenstvene, borbene i dinamične utakmice.

„Metalac“ se ovom pobedom učvršćuje u vrhu tabele, trenutno se nalazi na trećoj poziciji sa 23 boda koliko ima i drugoplasirani „Proleter“ iz Novog Sada. U 14. kolu „Metalac“ dočekuje ekipu „ČSK Pivara“ iz Čelareva.