Početak priprema

Na sastanku povodom početka priprema za novu sezonu prisustvovalo je tridesetdva igrača, novi stručni štab kao članovovi rukovodstva. Na samom početku sportski direktor Dragoljub Vukadinović pozdravio je prisutne, zatim predstavio igračima novog Šefa stručnog štaba Miloša Kruščića kao i njegove pomoćnike Dejana Fijalu i Bojana Trkulju i pzeleo uspeh u radu u predstojećoj sezoni. Odnmah nakon ilaganja sportskog direktora, šef stručnog štaba Kruščić održao je uvodno izlaganje i postavio jedan jedini cilj, a to je osvajanje šampionske titule i direktan plasman u Super ligu Srbije.

Iz svlačionice se odmah prešlo na teren gde je obavljen prvi trening, na terenu je bilo 29 igrača i tri golmana koja su trenirala sa svojim trenerom Radovanom Mijailovićem, a to su Kostić, Minić i Jokić omladinac, koji je započeo pripreme sa prvim timom, priključeni igrači na pripremanma iz omladinske škole su još i Grbović, Radojićić, Drecun, Jočović. Što se tiče igrača iz prošlogodišnje ekipe tu su Bondarenko, Pavlović, Čumić, Lukačević, Veškovac, Tomić, Nikolić, Koraksić, Dopuđ, Gočanin, Rovčanin, Ivanović, Vukmanović, Vukadin on je trenutno na oporavku, Simović, Stojković, Martinović, nedostaje Panić koji je potpisao za Češki “Banik” iz Ostrave, umesto njega tu je iskusni Anđić Marko koji je došao iz Spartaka potpisavši dvogodišnji ugovor sa “Metalcem” i koji je adekvatna zamena za Panića, na prvom treningu je prisustvovao i veliki broj igrača koji su došli na probu Aleksandar Lovre, Đurđević i drugi…..

Ekipa će do 27 jula trenirati u Gornjem Milanovcu, posle čega se seli na zlatibor gde će obaviti petnaestodnevne visinske pripreme, po povratku sa Zlatibora treniraće se na terenima u Gornjem Milanovcu i Konjevićima sve do početka sezone 19.8.2017.god kada će se zakotrljati lopta u prvoligaškoj 2017/2018. godini.