Rad – Metalac 1:0

Utakmica protiv “Rada” u Beogradu odigrana je bez, kako je izgledalo na terenu, neke velike šanse da se eventualno postigne pogodak, jedinu veliku priliku posle izvedenog auta imao je Tomić koji nije uspeo da je realizuje kada je šutirao sa oko 9 metara ali se golman Rada, Ljubinković istakao. Gol za goste za koji se kasnije ispostavilo da je i konačan rezultat utakmice postigao je Veselinović u 33. minutu igre posle akcije koja je proizašla iz greške odbrambenih igrača Metalca. Rad je imao još nekoliko šansi za pogodak ali je golman Belić bio na visini zadataka i odbranio nekoliko puta mrežu kada je domaćin ozbiljnije pripretio. Treba napomenuti da je “Metalac” odigrao ovu utakmicu bez ijednog kartona što u malome može reći o žaru borbe na “Pertu Prvom”.

sastav: Belić, Panić, Gočanin, Dopuđ, Krkotić, Bondarenko, Tomić, Simović, Mijić, Čumić, Nikodijević klupa: Kostić, Koraksić, Veškovac, Ivanović, Nikolić, Martinović, Vukmanović

Metalac igra poslednji meč ovog prvenstva protiv “Novog Pazara” na svom stadionu. Pobedom na ovom meču, u slučaju da Radnik iz Surdulice pobedi Borac, Metalac bi obezbedio opstanak i nastup u Super ligi Srbije.

Utakmica protiv Novog Pazara igra se u nedelju 21.5.2017. godine sa početkom u 17:00časova na stadionu “Metalac”