Spartak-Metalac 3:1

Utakmica 31. kola Super lige Srbije između odigrana između „Spartaka“ i „Metalaca” pred oko 200 gledalac u Subotici na stadionu Spartaka.

Utakmica je odigrana u povoljnim uslovima za igru za ovo doba godine, koji su očigledno više prijali domaćinu. Naime prvi pogodak u prvom poluvremenu postigao je Metalac posle sjajnog udarca igrača sa brojem 7 Rovčanina u 8. minutu igre, a domaćin je izjednačujući pogodak postigao pola sata kasnije u 37. minutu a strelac je bio Stojković, a ispostavilo se da je to i krajnji rezultaz prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu domaćin je postigao još dva pogotka i to mudrinski na samom početku drugog poluvremena u 51. minutu igre, a konačan rezultat od 3:1 postavio je Ivanović pogotkom u 71 . minutu. „Metalac“ je izmenama pokušavao da promeni stanje na terenu pa su tako izvršene i sve tri izmene, u 64. minutu izašli su Čumić i Simović koje su zamenili, Nikolić i Tomić, a u 76. minutu ušao je i Aleksandar Ivanović koji je zamenio Miloša Krkotića. Ovog puta igračima „Metalca“ ništa nije polazilo za nogom tako da je ovaj rezultat od 3:1 u korist Subotičana.

Sastavi: „Metalac“ Belić, Koraksić, Panić, Dopuđ, Rovčanin, Krkotić, Bondarenko, Simović, Mijić, Čumić, Nikodijević klupa; Kostić, Veškovac, Nikolić, Tomić, Stojković, Lukačević
„Spartak“ Kerkez, Mudrinski, Torbica, Jovović, Bašanović, Ostojić, Glavčić, Pantić, Savković, Stojković, Radovanović, klupa; Jović, Anđić, Ivanović, Krmar, Krefl, Purović, Ćalasan

„Metalac“ sada ima 14 bodova na plej-aut tabeli Super lige Srbije i trenutno se nalazi na 14. mestu. U 32. kolu FK „Metalac“ dočekuje „Bačku“ na svom terenu u nedelju 23. aprila 2017. godine.