Proizivka

Nakon okončanog jesenjeg dela prvenstva i odmora danas su se ponovo na prozivci okupili fudbaleri „Metalca“. Na prozivci ja prisustvovalo 25 igrača. Igrače su i ovog puta pozdravili Predsednik Metalac grupe Dragoljub Vukadinović, Predsednik kluba Žarko Savićević, sportski direktor Vladan Petrović kao i šef stručnog štaba Nenad Vanić. Nakon pozdravnih govora igrači su otišli na prvi ovogodišnji trening. Ekipa će trenirati sve do 24. marta u Gornjem Milanovcu, nakon toga ekipa odlazi na pripreme u Crnu Goru.
21.januara 2017. godine ekipa „Metalca“ igra prvu pripremnu utakmicu protiv „Javora“, utakmica će se odigrati Lučanima. Po odlasku u Budvu prvu utakmicu u Crnoj gori „Metalac“ igra protiv „Bokelja“ 28. januara, zatim protivnici su „Lovćen“ 02. februara, „Petrovac“ 04. februara, „Rudar“ 05. februara. Povratak iz Crne Gore je 07. februara, a poslednju proveru „Metalac“ će imati protiv „Borca“ u Čačku, koja će se najverovatnije odigrati na novom veštačkom terenu u Čačku, a koja će ujedno i biti generalna proba pred nastavak prvenstva.
Utakmicu 22. kola Super lige Srbije „Metalac“ igra na svom terenu protiv „Radnika“, pa u sledećem kolu gostuje u Novom Pazaru.